ФК “Колос”, очолюваний колишнім гравцем Дніпра, створив сенсацію

20.09.2020 17:50   -

Руслан Костишин 6 лютого 2014 року очолив «Колос» із Ковалівки. За вісім років – від аматорського колективу – до учасника Ліги Європи. Це не сценарій до фільму – це реальна історія ковалівського «Колоса».

У минулому році команда з Київської області дебютувала у вищому ешелоні вітчизняного футболу і відразу зуміла завоювати путівку на євроарену. Першим екзаменатором команди Руслана Костишина став грецький «Аріс». Звичайно, «боги війни» були фаворитом поєдинку, враховуючи домашнє поле і недосвідченість суперників. Але ковалівці вже точно не виглядали явними аутсайдерами, якими їх вважали букмекери перед протистоянням. Що українці і довели в Салоніках, – розповідає про новачка, який створив сенсацію sport.ua.

Матч очікувано почався з атак «Аріса», та й ковалівці помітно мандражували на стартових хвилинах. Все-таки, підопічним Руслана Костишина потрібен був якийсь час, щоб звикнути до статусу учасника єврокубкового змагання. Але досить швидко «колоски» освоїлися і почали організовувати свої контрмоменти. Особливо багато неприємностей доставляв суперникам Смирний, який періодично розривав своїми забіганнями правий фланг.

Навіс зі штрафного від Задої знайшов Новака, який з меж воротарського завдав точного удару 0:1.

Екс-півзахисник «Дніпра» Бруну Гама виявився спритнішим за всіх на лінії штрафного гостей і завдав точного удару під поперечину 1:1.

Навіс Морозка завершився ударом Ємця, після якого помилився голкіпер, котрий відбив м’яч прямо на Антюха – 1:2.

Ковалівці відчули впевненість, якої додав і вихід досвідченого Євгена Селезньова. Екс-форвард «Шахтаря» в декількох епізодах опинявся на ударних позиціях, але не зумів відзначитися результативним ударом в дебютному матчі за «Колос».

«Колос» вийшов в 3-й кваліфікаційний раунд Ліги Європи і через тиждень буде протистояти на виїзді хорватській «Рієці».

28-річний правий захисник «Колоса» Олексій Зозуля прокоментував перемогу над грецьким «Арісом» (2:1) у другому кваліфікаційному раунді Ліги Європи.

Алексей Зозуля: Закрыли Арису зоны, и моментов особо у них не было ᐉ  UA-Футбол

«Тренерський штаб повністю розібрав команду. Ми діяли так, як нам говорили. Є результат, значить, все зробили правильно. Можливо, не в усьому вийшла гра. Трохи переживали в першому таймі, багато м’яч втрачали. Але закрили Арісу зони, і моментів особливо у них не було. Виконали установку на гру і заслужено, я вважаю, виграли», – зазначив Зозуля.

Тренер “Колоса” Руслан Костишин – колишній гравець дніпровського «Дніпра», у якому він грав протягом 2002—2006 років провів 109 матчів і забив 13 голів. “Дніпро” з Костишиним завойовував бронзу чемпіонату та неодноразово посідав четверте місце.

Костишин: Буду в Колосі, поки не вижене президент - Чемпіонат України