Філатов: «В рамках дерусифікації одну з вулиць Дніпра перейменують на честь Героїв Рятувальників»

02.06.2022 17:10   -

Який саме міський топонім отримає нову назву, нині ще обговорюється. Остаточне рішення, яке було ініціативою керівництва ДСНС, ухвалять уже на найближчій сесії міськради. Про це повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов під час вручення рятувальникам сертифікатів на нове оснащення 2 червня.

Це — продовження дерусифікації у Дніпрі, під час якої вже перейменовано понад пів сотні вулиць, чиї найменування були пов’язані з країною-агресором росією. Назва на честь Героїв Рятувальників дозволить увічнити їхній героїзм у боротьбі та подоланні наслідків дій окупантів, як це вже зробили низкою нових найменувань – вулиці 93-ї Холодноярської Бригади та 25-ї Січеславської Бригади.

Ми маємо віддати данину шани нашим героям-рятувальникам. Усе це буде відпрацьовано з архітекторами, профільними комісіями та громадськістю. Та, думаю, жодних заперечень не буде, — сказав мер Дніпра Борис Філатов.

Він також додав, що мерія продовжує підтримувати ДСНС протягом обох його каденцій та робитиме це і надалі. Завдяки бюджетним субвенціям виділяються кошти на придбання пального та оновлення амуніції.  

Нині від територіальної громади працівники ДСНС отримали 250 комплектів сучасного спецодягу та 350 пожежних рукавів. А ще — 20 планшетів для пожежних автомобілів. Вони мають вбудовані картографічні дані джерел протипожежного водопостачання, лісових масивів, карту повітряних тривог та іншу необхідну для оперативної роботи інформацію.