Філатов: «Навіть в умовах війни мерія робить усе, аби підтримувати транспортну галузь Дніпра та її працівників»

19.09.2022 10:28   -

В умовах широкомасштабної війни росії проти України Дніпро продовжує працювати. Найважливіші галузі міського господарства отримують системну підтримку. Однією з ключових тут є транспортна сфера та її технічні потужності. 

Так у спеціалізованій вагоноремонтній майстерні нині не зменшують темпів роботи. За добу тут можуть капітально відремонтувати один ходовий візок — що дорівнює нормам маленького заводу. До 24 лютого у майстерні також лагодили трамвайні ходові для інших українських міст. «Зараз немає замовлень ані від Миколаєва, ані від Маріуполя, але наші робітники продовжують працювати. І роблять це дуже якісно. Окремо хочу підкреслити, що ми і далі підтримуватимемо нашу транспортну галузь навіть в умовах війни — організаційно, фінансово і всім, чим ми можемо наразі», — зазначив міський голова Дніпра Борис Філатов під час візиту до депо та оперативно-диспетчерського центру.

Загалом за кілька попередніх років тут розбудували площі цехів і оновили виробниче обладнання, зокрема й автоматизоване.

«За сім років з’явилося нове обладнання, нові верстати, інструменти. Це дозволяє заощадити час», — розповідає слюсар з ремонту рухомого складу Роман Лисуненко. Його колега, слюсар рухомого складу, бригадир Віталій Прохоров зауважує, що нині робота майстерні має вагоме значення: «Одна майстерня, може і на всю Україну, у нас залишилася. Та попри війну, у нас є робота, і це — головне. Двоє людей у нас добровільно пішли на фронт. Ми їм допомагаємо, відправляємо посилки».

Нині на ремонті в цехах 4 трамвайні вагони та 1 тролейбус.

Міський голова Борис Філатов також поспілкувався з працівниками майстерні. Під час розмов однією з основних тем було питання затримки зарплат. Філатов пояснив, що нині всі гроші територіальної громади – у держави. Мерія, казначейство, військова адміністрація та уряд країни разом роблять все для якнайшвидшого вирішення проблеми із виплатами