Expo 2020 нарешті відкривається в Дубаї

01.10.2021 06:24   -

Всесвітня виставка в ОАЕ, перенесена на рік через епідемію коронавірусу, відкриється в Дубаї в четвер масштабною церемонією.

Сьогодні ввечері, після восьми років підготовки Дубай (Об’єднані Арабські Емірати) підніме завісу найбільшого шоу – першої Всесвітньої виставки в регіоні MEASA Expo 2020 Dubai.

Згідно з пресрелізом, опублікованим організаторами Expo 2020, святкове шоу супроводжуватимуть небачені досі візуальні та звукові ефекти на три основні теми експозиції: можливості, сталий розвиток, мобільність.

1.jpg

Сьогодні ввечері, після восьми років підготовки Дубай (Об’єднані Арабські Емірати) підніме завісу найбільшого шоу – першої Всесвітньої виставки в регіоні MEASA Expo 2020 Dubai.

У заході візьмуть участь світові зірки, зокрема видатний тенор Андреа Бочеллі, акторка, авторка пісень і співачка Андра Дей, британська співачка Еллі Гулдінг, чотириразова володарка «Греммі» Анжеліка Кіджо та піаніст Ленг Ланг. На церемонії також виступлять молоді таланти ОАЕ: Мохамед Абдо та Ахлам ас-Шамсі, Хусейн аль-Джамі.

Тарек Гоше, креативний директор виставки Expo 2020 Dubai, повідомив, що відкриття буде «неймовірним і незабутнім». «Завдяки світовим зіркам музичної та розважальної індустрії, провідним технологіям, відкриття стане «вибухом», який дасть старт 182-денній події», – зазначив Гоше.

Організатори наголошують, що це перша всесвітня виставка в регіоні Близького Сходу, Африки та Південної Азії й такі заходи зазвичай приваблюють більше людей, ніж футбольні чемпіонати та Олімпіади. На Expo 2020 будуть представлені 192 країни, організатори очікують на 25 мільйонів відвідувачів.

Виставка триватиме з 1 жовтня до 31 березня 2022 року.

Проходи на виставку і в усі павільйони відкриються о 10:00 за Гринвічем, 1 жовтня, в перший з 182 днів цікавих зустрічей, надихаючих освітніх заходів і захоплюючих видовищ. Виставка буде відкрита до 31 березня 2022 року і зустрічатиме відвідувачів сім днів на тиждень, з 10:00 до опівночі в суботу-середу і з 10:00 до 2:00 у четвер і п’ятницю.

Український павільйон в Дубаї на експо 2020 у формі пшеничного колоса, на думку організаторів, один з найкращих і входить до 25 лідерів.

У січні завершилося будівництво українського павільйону на Експо-2020 у Дубаї. Це вперше Україна не використовувала орендований, а створила власний павільйон. Архітектор Дмитро Аранчій пояснює, чому це не привід пишатися. Експо, які відбуваються раз на 5 років, називають чемпіонатами світу з архітектури.