20 освітян отримали педагогічну премію від ДніпроОДА

01.10.2021 06:32   -

Освітянам Дніпропетровщини вручили обласну премію. Її отримали 20 педагогів зі всієї області, – повідомляє ДніпроОДА. 

За словами директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олексія Полторацького, кандидатури на здобуття премій висували самі педагогічні колективи. Загалом було понад 150 заявок. Комісія комплексно оцінила кожного учасника: досвід, методичні наробки, результати їхніх учнів. Обрали 20 кращих з кращих освітян.

«Обласна премія – не тільки матеріальний, а й моральний стимул. Вона має надихнути на подальші звершення, на кращі результати викладання. Адже педагогічні новації – це творчий процес, постійний пошук, нові знання», – сказав Олексій Полторацький.

Педагогічну премію отримала учителька української мови та літератури жовтоводської гуманітарної гімназії імені Лесі Українки Ольга Поліщук. Зізнається: з дитинства мріяла стати тільки вчителькою. Нині її педагогічний стаж – майже 50 років.

«Досі не жалкую про обраний шлях. І вважаю, що це моя природжена праця, – поділилася Ольга Поліщук. – Один з моїх пріоритетів – розбудити в дитині зерно таланту.  Маю одне ключове слово – «люблю». Потрібно любити дітей, як своїх. І  тоді все вийде».

Серед лауреатів – заступниця директора обласного еколого-натуралістичного центру дітей та учнівської молоді Інна Майборода. Жінка змалку любила біологію і тепер передає це захоплення учням. Каже: діти – неймовірне джерело енергії.

«Після закінчення університету думала, що я поїду десь в заповідник. Буду орнітологом. Прийшла на Станцію юних натуралістів трошки попрацювати. І «зачепилася» на 32 роки. Тепер впевнена, що це справа мого життя», – розповіла Інна Майборода.  

Педагогічну премію на Дніпропетровщині вручають понад 15 років. Її виплачують з обласного бюджету. Цьогоріч освітяни отримали по 12 тис грн.