Єврокомісія черговий раз підтримала інтеграційні наміри України, запропонувавши конкретні кроки для об’єднання

20.03.2020 10:38   -
Автор:

Єврокомісія опублікувала перелік кроків щодо посилення інтеграції ЄС і України в певних напрямках. Про це повідомляє сайт Урядовий кур’єр із посиланням на опублікований Єврокомісією документ.
Віце-прем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко, коментуючи пропозиції Європейської комісії щодо нових політичних завдань для Східного партнерства після 2020 року, підкреслив, що йдеться про надання Україні як країні-партнеру ЄС доступу до переваг Спільного ринку ЄС, можливість приєднання до Спільної зони платежів у євро, активізацію процесів укладення угод про Спільний авіаційний простір, розширення ТЕН-Т мереж на країни-партнери, участь країн-партнерів у реалізації проєктів в рамках Стратегії ЄС з поєднання Європи та Азії, збільшення участі у програмах «Горизонт Європа» та «COSME».
Окрім того, в оприлюдненому документі йдеться про підтримку України в боротьбі з поширенням коронавірусу та співпрацю в галузі охорони здоров’я.
“Україна разом з іншими асоційованими партнерами послідовно виступає за посилення амбітності та диференціації цієї ініціативи, а також максимальну конкретизацію її завдань та цілей. Нашим пріоритетом є поглиблення секторальної інтеграції, збільшення зв’язків, що поєднують наші економіки та суспільства. Східне партнерство після 2020 має бути дієвим додатковим інструментом нашої інтеграції до ЄС. Над цим і будемо далі працювати з партнерами та очікуємо на відповідні результати Саміту Східного партнерства у червні 2020”, – зауважив Вадим Пристайко.
Картинки по запросу