Естонія призупиняє вакцинування AstraZeneca людей віком до 60 років

07.04.2021 15:51   -

Влада Естонії призупинила вакцинацію населення молодше 60 років від коронавірусу препаратом AstraZeneca, це заявила керівниця наукової ради при уряді щодо протидії епідемії Ір’я Лутсар, – повідомляє естонське видання Postimees.

“Комітет з імунопрофілактики засідав ввечері у понеділок і вирішив, що вакцину AstraZeneca не рекомендується використовувати для людей віком до 60 років, доки не з’явиться більше нових даних”, – зазначила вона. 

В середу кілька громадян повідомили виданню, що отримали лист про скасування запланованої вакцинації, оскільки в Естонії припинили робити щеплення людям молодшим за 60 років препаратом від коронавірусу виробництва AstraZeneca.

При цьому Державна експертна комісія з імунопрофілактики вирішила, що вже розпочаті курси вакцинації препаратом AstraZeneca слід завершити в призначений час. До тих пір, поки не буде оприлюднена нова інформація, комісія рекомендує використовувати вакцину AstraZeneca тільки для людей старших за 60 років.

Глава комісії Маріс Єссе пояснила, що на цьому тижні настане час отримання другої дози для щеплених першою дозою AstraZeneca в лютому. Експерти радять людям, молодшим за 60 років, яких вже прищепили першою дозою цього препарату, зробити щеплення в призначений час і другою дозою і тим самим завершити курс вакцинації.

Ми вже раніше повідомляли про певні обмеження до яких вдалися європейські країни “Німеччина знову обмежила застосування AstraZeneca, через ускладнення у молодих жінок”.