Німеччина знову обмежила застосування AstraZeneca, через ускладнення у молодих жінок

30.03.2021 17:49   -

Повідомлення про незвичайну форму тромбу в голові, відому як тромбоз синусових вен, спонукали кілька європейських країн тимчасово припинити використання вакцини AstraZeneca на початку цього місяця, – повідомляє cnbc.

Медичний регулятор країни повідомив про 31 випадок рідкісних тромбів у людей, які нещодавно отримували вакцину. Дев’ять людей загинули. Усі випадки, крім двох, стосувалися жінок у віці від 20 до 63 років, повідомив Інститут Пауля Ерліха, німецький медичний регулятор.

Після огляду медичними експертами Європейське агентство з лікарських засобів  дійшло висновку, що користь вакцини перевищує ризики,  але рекомендує попереджати пацієнтів та лікарів про можливі рідкісні побічні ефекти.

Відтоді більшість країн Європейського Союзу відновили використання вакцини.

Раніше у вівторок дві державні лікарні Берліна повідомили, що припинили давати вакцину проти коронавірусу AstraZeneca жінкам, які не досягли 55-річного віку. Керівники п’яти університетських лікарень на заході Німеччини закликали тимчасово зупинити вакцину для всіх молодих жінок, посилаючись на ризик утворення тромбів.

На сьогоднішній день у Німеччині введено близько 2,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca.