Електронний запис до лікаря запрацював іще в одному медзакладі Дніпра

16.06.2017 14:38   -
Автор:

Сьогодні, 16 червня, у Дніпровському центрі первинної медико-санітарної допомоги № 11 офіційно запрацював електронний запис до лікаря. У тестовому режимі нову систему тут випробовували протягом останніх двох тижнів.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
«У дніпровських центрах первинної медико-санітарної допомоги триває поетапний запуск електронної черги. Раніше таку систему вже запровадили у центрах № 3 та 5. Дніпровцям цей сервіс подобається, маємо схвальні відгуки. Наприклад, 40% пацієнтів центру № 3 записується на прийом до лікарів саме через Інтернет. Слід відзначити, що звичайний запис через реєстратуру не скасовано: як і раніше, можна прийти й отримати талони на прийом. Перевага електронного запису також у тому, що є зворотній зв’язок: після візиту можна поставити оцінку лікарю та залишити про нього відгук», – розповіла радник мера Дніпра Яніка Меріло.
Ознайомилася з нововведенням і голова комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець, яка перебуває в Дніпрі з робочим візитом.
«Такі інструменти дають змогу людям не сидіти у черзі, щоб потрапити на прийом до лікаря, а записатися онлайн на необхідний час. Це не лише зручно для пацієнтів, а й розвантажує амбулаторію. Створення електронних, цифрових інструментів управління в системі охорони здоров’я – це є той крок до реформ, яких сьогодні прагнемо. Наступним глобальним кроком у галузі стане впровадження обов’язкового медичного страхування», – зазначила Ольга Богомолець.
За словами заступника міського голови, директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Андрія Бабського, до кінця року електронна черга запрацює в усіх дванадцятьох міських центрах первинної медико-санітарної допомоги. «Продовжуємо створювати комфортні сервіси для містян у галузі охорони здоров’я. Дякуємо всім, зокрема, ІТ-фахівцям, за зусилля, докладені до впровадження електронних новацій. Наступним закладом, де запрацює електронний запис, буде медцентр № 1», – повідомив посадовець.