Екс-голові Дніпропетровської облради Євгену Удоду вручено підозру у справі про зловживання владою

21.12.2021 06:53   -

Євген Удод очолював Дніпропетровську облраду з червня 2010 по грудень 2015 року, представляючи “Партію регіонів”. Нині ж правоохоронці підозрюють екс-чиновника у корупції та навіть погрозі вбивством.

Протиправними діями 48-річний чоловік наніс місцевому бюджету збитки у майже 10 мільйонів гривень. Також змушував свого підлеглого до підписання завідомо неправдивих документів та погрожував йому вбивством. За обома фактами поліцейські оголосили фігуранту підозру, а суд обрав запобіжний захід“, – сказано в повідомленні поліції Дніпропетровської області.

Ексголові Дніпропетровської облради було повідомлено підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України. Сьогодні, 17 грудня, судом обрано запобіжний захід – застава 1 мільйон 135 тисяч гривень.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура. 

Євгена Удода іраніше підозрювали у розкраданнях бюджетних грошей у особливо великих розмірах, через що у 2017 році він втік із України. Його оголосили у державний розшук, втім у 2019 році адвокатам Євгена Удода через суд вдалося зняти їхнього клієнта з розшуку. Аж ось тепер справу поновлено.

Наразі Євген Удод обіймає посаду першого заступника мера Кривого Рогу.