Джилл Байден стане першою дружиною президента США, яка працюватиме вчителькою

08.09.2021 06:02   -

Перша леді США Джилл Байден повернеться на роботу в коледж у Північній Вірджинії. Вона працює там викладачем, – повідомляє The Associated Press.

Дружина Байдена викладатиме у коледжі двічі на тиждень — у вівторок та у четвер. Вона читає курс написання академічних есеїв.

Джилл Байден стане першою дружиною президента США, яка працюватиме не в Білому домі. Під час роботи Байдена віце-президентом США, вона також продовжувала викладати у коледжі.

Після обрання Джо Байдена президентом його дружина теж викладала у коледжі, але дистанційно. Однак тепер навчальні заклади у США відкрилася, а тому навчання повернулося до очного формату.

Зазвичай, перші леді США не працюють після обрання їхніх чоловіків президентами. Вони живуть у Білому домі, займаються різними соціальними проєктами, виховують дітей. Також інколи вони стають спеціальними посланниками свого чоловіка з різних питань.

Раніше перші леді США не працювали поза домом і зазвичай підтримували чоловіків і виконували роль господинь. Деякі виступали спеціальними послами для чоловіків: наприклад, Елеонора Рузвельт їздила країною і інформувала президента Франкліна Рузвельта, який не міг проводити активну діяльність через поліомієліт.

Лора Буш, яка була вчителькою в початковій школі та бібліотекаркою, після народження дітей не працювали поза домом і не працювали, коли їхні чоловіки ставали президентами. Гілларі Клінтон і Мішель Обама були працюючими матерями, які не стали продовжувати кар’єру, коли потрапили до Білого дому.

А Джилл Байден одразу ж заявила, що завжди хотіла працювати. «Викладання – це не лише те, чим я займаюсь. Це те, ким я є», – сказала вона.