Двоє українських військових отримали поранення внаслідок обстрілу терористів

02.04.2021 07:11   -

Прес-служба ООС повідомляє, що вчора, 1 квітня, в результаті обстрілів російських бойовиків, два українських військових отримали поранення.

У передмісті селищ ШУМИ та НОВОТОШКІВКА противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів. Внаслідок ворожих дій два військовослужбовця зі складу операції Об’єднаних сил отримали поранення. Захисників оперативно доправили до лікувального закладу, де їм надають необхідну медичну допомогу. Стан поранених – задовільний“, – сказано в повідомленні.

Загалом, минулої доби терористи вчинили 13 провокацій на Донбасі. Бойовики вели вогонь з мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, протитанкові комплекси та стрілецьку зброю.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», поблизу ПІСКІВ, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го та 120-го калібрів, а біля населених пунктів СТАРОГНАТІВКА, АВДІЇВКА та ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї, окупанти обстрілювали позиції наших підрозділів із гранатометів різних систем та стрілецької зброї. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік ВОДЯНОГО, що на Донеччині, російські найманці застосували у напрямку позицій українських захисників протитанковий ракетний комплекс. Поблизу населених пунктів СВІТЛОДАРСЬКЕ, ЛУГАНСЬКЕ та ЗОЛОТЕ-4 загарбники обстрілювали наші позиції із автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї“, – уточнює прес-служба.

Станом на 7 годину ранку, 2 квітня, обстрілів не зафіксовано. Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.