ДУК «Правий сектор» просить братів по зброї не виконувати злочинні накази командування (ЗВЕРНЕННЯ)

29.04.2015 09:23   -
Автор:

Командир Добровольчого Українського Корпусу Правого сектора Андрій Стемпіцький “Летун” звернувся до братів по зброї стосовно ситуації із оточенням бази ДУК ПС на Дніпропетровщині силами Збройних сил України.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Склалась ситуація, коли влада, переслідуючи свої меркантильні інтереси і незрозумілі домовленості з ворогом, намагається руками простих солдатів Збройних Сил знищити Добровольчий Український Корпус Правого сектору.
Сьогодні, 28 квітня, особовим складом 25-ї і 95-ї бригад ЗСУ було оточено базу 5 Окремого Батальйону ДУК ПС, навколо виставлені блок-пости, підтягнута важка техніка. Добровольчий Корпус майже рік на фронті. Наші бійці разом з армійцями і побратимами з інших добровольчих батальйонів приймали участь у всіх важливих операціях цієї війни, звільняли численні населені пункти, тримали Донецький аеропорт, дев’ять місяців обороняли Піски. Ми ні разу не підвели ні свій народ, ні своїх побратимів по зброї.
Я звертаюсь до командирів і бійців Збройних Сил України із закликом не виконувати злочинні накази командування. Ми – ті, хто в жорстоких боях прикривав ваші спини, ходив з вами в атаки, бив нашого спільного ворога. Сьогодні комусь вигідно, щоб ми стали ворогами? Не дамо їм такої можливості – примусити братів піднімати зброю один на одного.
Комбати Добровольчих батальйонів! Ми пліч-о-пліч стоїмо на фронті, як патріоти, що за покликом серця пішли захищати Батьківщину. Добровольчий Український Корпус розраховує на вас: на вашу підтримку, розуміння, на ваше вірне плече, міцну руку й братню зброю. Станемо разом проти злочинних наказів влади так, як стоїмо проти зовнішнього ворога!», – зазначається у повідомленні.
Читайте також: Итоги пресс-конференции днепропетровского губернатора: вопросов больше, чем ответов
Журналіст і боєць “Правого сектора” Олена Білозерська на своїй сторінці у “Фейсбуці” написала, що блокпости навколо бази у Великомихайлівці Дніпропетровської області посилені, здійснюється перевірка всіх документів та дозволів на зброю.
“Про спроби роззброїти – цього не було і навряд чи буде, тому що це фізично неможливо, так як на базі багато бійців і вони добре озброєні. Отже, просто блокуватимуть, будуть залякувати, тиснути, намагатися розмовляти з нами з позиції сили”, – запевнила Білозерська.
За її словами, бійцям ВСУ нібито повідомили про те, що “ПС збирається на Київ скидати” президента.
“Відсотків на 90% – ця ситуація розрулиться, і розрулиться мирно, – підкреслила журналіст. Вона також повідомила, що о 12:00 середи, 29 квітня, в Києві пройде пікет біля адміністрації президента “проти спроби влади роззброїти ДУК ПС”, – зазначила журналістка.