Другий літак військової допомоги з Канади прибув в Україну

23.02.2022 10:50   -

Стало відомо, що в Україну прибув другий літак із військовою допомогою.

Про це написала у твіттері міністерка національної оборони Канади Аніта Ананд.

«Сьогодні наші Збройні Сили Канади здійснили друге доставлення збройової військової допомоги для підтримки наших українських партнерів. Подальше вторгнення Росії до суверенної держави абсолютно неприйнятне, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну, оскільки країна захищає свій суверенітет та незалежність», – написала вона.

Нагадаємо, що уряд Канади ухвалив рішення надати Україні позику до 500 млн канадських доларів ($393 млн), Також Канада надасть Україні летальну зброю й обладнання на $7,8 млн.

В Україну 19 лютого прибув черговий літак з військовою допомогою від Канади. Зокрема, він привіз гвинтівки та автомати з оптичними прицілами.

На початку лютого Канада відправила до України транспортний літак з партією нелетального озброєння. У Міноборони Канади заявили про намір виділити на підтримку України 340 мільйонів доларів, а також розширити військову навчальну місію Unifier в Україні. Своєю чергою прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо повідомив, що його країна надасть Україні кредит у розмірі 500 мільйонів доларів, щоб підтримати економічну стійкість країни в час російської військової агресії, а також летальне озброєння та боєприпаси на майже 8 мільйонів доларів.