Другий тур виборів мера Дніпра відбудеться 22 листопада, а опоненти Філатова уже продукують фейки

08.11.2020 13:10   -

22 листопада відбудеться 2-й тур виборів мера Дніпра. Таке рішення прийняла міська виборча комісія.

У першому турі лідером став чинний мер Дніпра Борис Філатов, який випереджає інших кандидатів більш ніж в три рази і скоріш за все переможе у 2-му турі виборів.

Місцеві вибори 25 жовтня в Дніпрі, а також підрахунок голосів супроводжувалися масштабними порушеннями і скандалами. Так, бізнесмен з кримінальним минулим Загід Краснов організував незаконну скупку голосів, “каруселі” й інші махінаціі в день голосування, таким шляхом незаконно придбавши потрібні для виходу в другий тур голоси виборців.

Через маніпуляції в міському виборчкомі представників партій, які викупили сам Краснов, олігарх Коломойський і “авторитет” Петровський, критично затягнувся підрахунок голосів і підведення підсумків. Це відкрило додаткові можливості для фальсифікацій на користь Краснова – єдиного кандидата від кримінально-олігархічних сил.

На днях опоненти чинного мера Дніпра Бориса Філатова розповсюдили фейкову інформацію про те, що під тиском міського голови міськрада на засіданні 5 листопада прийняла рішення про суттєве підвищення тарифів на обслуговування житлового фонду в місті (квартплати) і не оголошує про це рішення навмисно до виборів. Багато людей звернули увагу на підозрілість даної інформації – навряд чи Філатов зробив такий хід напередодні вирішального голосування 22 листопада.

Провокатори навіть виклали в мережу фейковий документ, який, ніби-то, демонструє рішення виконкому міськради про підвищення комунальних тарифів: “Установити тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для житлово-експлуатаційних підприємств комунальної власності територіальної громади м. Дніпро на рівні 13,54 грн за квадратний метр“, – написано у фейковому рішенні, що не має жодного підпису чи печатки.

Немає опису світлини.

Дезінформацію поширила екс-чиновниця Ірина Зайцева: в написаному швидкоруч фальшивому рішенні виконкому міськради одні ляпи і неточності. Так, в листі рішення виконкому обгрунтовується листом від департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради від 05.10.2017 року (!!!). Частина тих, хто поширював цю новину із прямими звинуваченнями Філатова у підвищенні тарифів уже видалили такий допис зв своїх сторінок в соціальних мережах.

В міськраді Дніпра обіцяли дати офіційне спростування дезінформації на днях.