Дотисли: Верховна Рада відклала запровадження касових апаратів для ФОПів

01.12.2020 15:48   -

Сьогодні, 1 грудня, Верховна Рада прийняла законопроєкт  №4439-д, який відтерміновує вимогу обов’язкового використання фізичними особами підприємцями (ФОП) касових апаратів до 1 січня 2022 року, – повідомляє Суспільне.

Прийнятий закон також скасовує штрафні санкції за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у денному звіті РРО, та за відсутність попереднього програмування товарів в РРО (ПРРО). Окрім того, ще на рік продовжено застосування понижених розмірів фінансових санкцій за порушення закону щодо використання РРО під час проведення розрахункових операцій.

Законопроєкт пропонує внести зміни до переліку ризикових груп (зменшити) і скасувати багато штрафів для підприємців. Водночас залишено мораторій на перевірки бізнесу до кінця карантину.

Голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що проєктом закону створено “дуже прості умови існування” для малого і середнього бізнесу, у той час як для великого бізнесу умови діяльності ускладнюються.

Втім підприємці все одно не задоволені і сьогодні продовжили свої протести під Радою. На їх думку, запропоновані зміни в законодавстві є недостатніми.