“Донбас” відігнав нахабного ворожого “Світлячка” від українського берега Азову

12.08.2020 14:11   -

11 серпня в Азовському морі катер прикордонної служби РФ впритул підійшов до берега біля українського міста Бердянськ, ігноруючи протести української сторони.

Корабель української морської охорони «Донбас» зафіксував підозрілі дії росіян, після чого приписав кораблю-порушнику відійти від нашого узбережжя на відстань більше ніж двох миль з посиланнями на акти Мінінфраструктури, що обмежують маневрування у двомильній прибережній зоні, – повідомляє АРМІЯ INFORM.

Ворог був дуже наполегливий, зазначивши, що в угоді по Азовському морю вказується, що це води двох держав. На підставі цього російське судно нібито, може дозволити собі подібного роду маневри. За словами порушників, «українські акти для нього нічого не значать», оскільки він «маневрує за планом»

Про дану подію повідомив у себе на сторінці в Facebook колишній «представник президента України в Криму» Борис Бабин.

Він уточнив, що «провокацію» скоїв прикордонний сторожовий корабель з бортовим номером 499-го проекту 10410 («Світлячок») з Керчі, який підійшов впритул до материкового берега.

«Судно українських прикордонників BG 032 виявило підозрілі дії російських і наказало кораблю агресора відійти від узбережжя з посиланнями на акти Мінінфраструктури, що обмежують маневрування в двухмільной прибережній зоні», – пише Бабін.

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - a-korabel2.jpg