Добра новина Укрзалізниці

16.07.2020 18:12   -
Автор:

Укрзалізниця нарешті відновила реалізацію квитків на всі наявні у вагонах пасажирські місця, окрім поїздів, що прямують до регіонів, де не застосовується послаблення карантинних обмежень, – про це повідомляється на сайті Укрзалізниці.

Хоча й з новими обмеженнями та умовами безпеки, але все ж нам повертають можливість вільно подорожувати країною, оскільки карантинні обмеження можна було розцінити як дискримінацію громадян, що не мають водійських прав чи автомобіля, адже автовласники ніяк не були обмежені у пересуванні, на відміну від решти, що у час жорсткого карантину змушені були сидіти вдома або де їх заскочив карантин.

Виходило, що українці мали різні права щодо вільного пересування, тоді як одні подорожували країною, відвідували родичів та друзів, відпочивали на дачах із дітьми, інші були прикуті до квартир без права навіть відвідати парки, до яких ще й нічим було дістатися, позаяк на міський транспорт не пускали без дозволу. А що вже казати про старих батьків замкнутих у селах, без відвідувань дітьми. 

Так от, нарешті несправедливість скасовано й всі українці можуть відправитися у мандри залізницею:

«Відсьогодні у поїздах далекого сполучення, що прямують з Києва та зворотно, квитки можна купити на 100% місць. Це стосується і транзитних поїздів через столицю України. Відновлення повноцінного продажу квитків стало можливим завдяки погодженню Київської міської державної адміністрації. Нагадаємо, що відповідно до постанови Міністерства охорони здоров’я України від 03.07.2020 №39 дозволяється перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення в межах кількості місць, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу. У разі здійснення перевезення до регіону, в якому не застосовується послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється перевезення в межах 50% кількості місць. Для посадки в поїзд пасажири обов`язково повинні вдягти захисну маску, а також пройти температурний скринінг при вході на вокзал та при посадці до вагона».

Тож тепер ми вільні їхати, хоча й обережно, з дотриманням зазначених правил безпеки.

Автор – Боніфацій