До нас завітав британський “Дракон”, а до Британії – Зеленський

07.10.2020 18:01   -

Майже синхронно, коли український президент прибув з офіційним візитом до Великої Британії, до Одеського порту завітав есмінець Королівських Військово-Морських Сил Великої Британії “Dragon”.

Зеленський проведе зустрічі зі спікером Палати громад парламенту Великої Британії Ліндсі Гойлом, лордом-мером лондонського Сіті Уїльямом Расселом та відвідає Лондонську фондову біржу, зустрінеться з британськими інвесторами впродовж 7-8 жовтня.

А в рамках дружнього візиту есмінець Королівських Військово-Морських Сил Великої Британії “Dragon” залишиться в Україні до 12 жовтня поточного року.

До плану візиту увійде проведення протокольної зустрічі між делегаціями Військово-Морських Сил двох країн, спільні корабельні тренування на бору британського есмінця, а також проведення спільного тренування в морі типу “PASSEX”, – про це повідомляє служба зв’язків з громадськістю Командування ВМС Збройних Сил України.

Есмінець Королівських ВМС Великої Британії «Dragon» (D35) увійшов до складу флоту на початку 2012 року. На кожній стороні його корпусу присутнє зображення валлійського дракона Y Ddraig Goch – національного символу Вельсу. Це єдиний корабель королівського флоту, який був прикрашений таким чином.