До Дніпровської інфекційної лікарні № 21 один з благодійних фондів передав медичне обладнання

24.03.2020 19:35   -
Автор:

24 березня один з українських благодійних фондів передав медичне обладнання до Дніпровської інфекційної лікарні № 21, яку визначено опорною для лікування хворих на коронавірус.
Організація зголосилася допомогти після заклику міського голови Бориса Філатова на його сторінці у соцмережі об’єднуватися у боротьбі з епідемією, незважаючи на політичні вподобання. Народний депутат України Михайло Забродський привіз до лікарні монітор пацієнта, ларингоскоп, шприцевий дозатор і 10 пульсоксиметрів. Останні, за словами генерального директора медзакладу Миколи Турчина, дуже важливі у діагностиці ускладнень інфекційних захворювань, зокрема COVID-19.

«Така благодійна справа ніколи не забувається. Це обладнання необхідне для діагностики та лікування наших пацієнтів. Так, наприклад, пульсоксиметр показує, яке у людини насичення кисню у крові. Це дуже важливий показник. Коли у пацієнта є ускладнення захворювання, то рівень кисню знижується і треба вживати термінових дій. І хоча таке обладнання було нам потрібне, ми дуже сподіваємось, що воно знадобиться якомога меншій кількості пацієнтів, бо у місті зроблено усе, аби запобігти захворюванню», – зазначив генеральний директор інфекційної лікарні № 21 Микола Турчин.

Нагадаємо, 23 березня 21-ша лікарня отримала від міста першу партію необхідного медичного обладнання на загальну суму близько 3 млн грн. Зокрема, це два двоканальні електрокардіографи, пульсоксиметри для вимірювання рівня кисню у крові дітей, дезінфектори та засоби індивідуального захисту для персоналу.