Дніпровський батальйон тероборони очолив Олег Ляденко

01.02.2022 13:23   -

Про призначення капітана ЗСУ Олега Ляденка на посаду командира батальйону тероборони Дніпра стало відомо 22 січня цього року. Тоді про це повідомила Юлія Дмитрова – заступниця директора департаменту соціальної політики у Дніпропетровської міської ради.

Ще кілька днів тому капітан Ляденко Олег Васильович, перебував на посаді командира роти спеціальної розвідки 74 окремого розвідувального батальйону, а вчора Олег Васильович вже прийняв командування Дніпровським окремим батальйоном територіальної оборони Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Вітаємо!“, – написала вона на своїй сторінці у Фейсбук.

То ким є Ляденко і що про нього відомо?

Видання “Дніпроград” повідомляє, що Ляденко у 2010 році став депутатом Інгулецької райради від “Партії регіонів”, а потім був депутатом від “Опозиційного блоку” у міськраді Кривого Рогу. До ЗСУ Ляденко пішов у 2017 році, а вже у 2018 отримав поранення під час виконання бойового завдання. У Збройних Силах Олег Ляденко очолював роту спеціальної розвідки 74-го окремого розвідувального батальйону.

Також Ляденко має свій бізнес. Він заснував підприємство “Сігма”, збанкрутіле “Феррум”, Deep Master, а також є кінцевим бенефіціарним власником 3 фірм у Талліні, Афінах і на Мадагаскарі.

Олег Ляденко знявся у документальному фільмі “На шляху до перемоги”. Він має військові нагороди – Орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, знак “За військову доблесть”, “Хрест 54 ОМБр”, годинник “Клейнод” і медаль “За військову службу Україні”.

За виконання завдань української армії на Донбасі Ляденко був внесений до російської бази “Трибунал”, де його позначено як “карателя”.