Дніпровські хокеїсти отримали грошові сертифікати для оновлення спорядження

06.08.2020 19:47   -

6 серпня міський голова Дніпра Борис Філатов вручив нагороди переможцям чемпіонату України з хокею з шайбою серед жінок  та лідерам рейтингу дитячо-юнацьких спортивних шкіл України, відділення хокею з шайбою.

«Я радий, що навіть в умовах епідемії та карантину Дніпро в будь-якому випадку підтверджує своє почесне звання  спортивної столиці України. Як міський голова я розумію проблеми, що існують з Льодовою ареною. Вона дійсно перевантажена, є проблеми з часом для тренувань. На жаль, в умовах недофінансування, що відбувається через згортання децентралізації, нам важко тягнути, зокрема, передбачену тут реконструкцію. Утім можу сказати, що наступного року все, що заплановано, обов’язково буде завершено. Усі питання, пов’язані з тим, щоб довести нині існуючу Льодову арену до ідеального стану, ми наступного року вирішимо», – сказав Борис Філатов. 

Міській дитячо-юнацькій спортивній школі із зимових видів спорту, котра за підсумками цього спортивного сезону стала кращим закладом такого профілю в країні, Борис Філатов вручив сертифікат на 50 тис грн. Лідерство в цьому рейтингу підтвердили юні спортсмени школи, котрі за сезон здобули найбільше перемог серед команд з різних міст України.

За словами директора спортивного закладу Анатолія Фотеску, на ці кошти придбають насамперед інвентар і форму для воротарів, і додав: «Ми йшли до мети –  стати першими. Думаю, далі ми знайдемо оптимальний варіант і утримуватимемо наші позиції. Тренерський колектив у нас професійний». 

Нагороди від міського голови отримала також жіноча хокейна команда «Королеви Дніпра». Три роки тому вони перемогли на першому в Україні чемпіонаті з хокею з шайбою серед жінок. Пропустивши минулий сезон, команда знову почала змагатися за першість. В умовах пандемії чемпіонат завершився достроково. Так, посідаючи в таблиці перше місце, «Королеви Дніпра» були визнані чемпіоном України сезону 2019-2020. 

«Для нас це – справа честі – повернути кубок додому. Жіночий хокей особливий у всьому:  у зовнішньому вигляді, грі, взаємодії між собою. Дівчата більш хитрі на льоду. Наскільки дозволяють правила, ми показуємо жорсткий хокей. Зараз важливо, що зростає і дитяча хокейна команда. Маленькі дівчата також приходять на лід», – сказала президентка жіночого хокейного клубу «Королеви Дніпра» Тетяна Ткаченко.

Команда також базується на Льодовій арені міста Дніпра та проводить тут тренування для молодших хокейних груп.