Дніпропетровський лікар відбувся штрафом меншим за “хабар”

15.12.2015 20:07   -
Автор:

Завідувач відділення хірургії незаконно призначив платну операцію.
Про це Depo.Дніпро повідомляє з посиланням на вирок Індустріального райсуду Дніпропетровська від 9 грудня, розміщеному у держреєстрі судових рішень.
У суді встановили, що лікар-хірург з 2011 року працював на посаді завідуючого хірургічного відділення №1 дніпропетровської лікарні №6 інезаконно призначив платну операцію. Пацієнт повідомив у суді, що за видалення грижі лікар запропонував кілька різних варіантів операції, проте всі – платні. Ціна варіювалася в залежності від якості матеріалів. Пацієнт погодився на операцію і у червні цього року заплатив лікареві за неї 6050 грн.
Обвинувачений свою провину визнав повністю. Суд присудив йому максимальне покарання за порушення права на безкоштовну безоплатну медичну допомогу (ст. 184). – 1700 грн. штрафу. Із засудженого також стягується судовий збір 1719,84 грн.
У рішенні суду немає відомостей про відсторонення засудженого від виконання службових обов’язків. На думку судді Олега Мачуського “таке покарання є необхідне й достатнє для його виправлення та попередження нових злочинів”.
Читайте також: Кто виноват в том, что в центре Днепропетровска почти не осталось тротуаров