Дніпропетровські комунальники влаштували нелегальне сміттєзвалище

13.01.2016 09:56   -
Автор:

У Дніпропетровську комунальне підприємство захопило 13 гектарів землі під сміттєзвалище, повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в області.
“Посадові особи одного з комунальних підприємств Дніпропетровської міської ради допустили забруднення 13 гектарів земель шкідливими для довкілля відходами. Державі завдано збитків на суму понад мільйон гривень”, – йдеться в повідомлені.
Комунальне підприємство самовільно захопило 13 га землі біля сміттєпереробного заводу, де і було зроблено сміттєзвалище.
Правоохоронці з’ясували, що будь-які договори оренди землі та акти обстеження відділом моніторингу землекористування будь-яких земельних ділянок у підприємства відсутні, також жодних договорів оренди з міськрадою не укладалися.
Читайте також: У Дніпропетровську хочуть змінити систему організації прибирання міста
За фактом забруднення або псування земель слідчим відділом відкрито кримінальне провадження. Санкція статті 239 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.
На даний час триває досудове розслідування по кримінальному провадженню, проводяться ряд досліджень для з’ясування рівня забрудненості.
Читайте також: Дніпропетровські підприємці показово отримали приписи за сніг на прилеглій території
За матеріалами: Depo.Дніпро