Дніпропетровське КП пояснило придбання алкоголю та цигарок у буфети

09.02.2016 16:12   -
Автор:

Керівники КП «Дніпропетровський електротранспорт» роз’яснили ситуацію щодо закупівель продуктів харчування, акцизної групи товарів підприємством через систему електронних закупівель «Prozorro».
Про це пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу міськради.
Продукти харчування закупаються через «Prozorro» для столових та буфетів «Дніпропетровського електротранспорту», а для буфетів ще й товари акцизної групи (тютюн, алкоголь). В наявності є всі дозвільні документи для розповсюдження акцизних товарів у буфетах за адресами: вул. Войцеховича, 106, вул. Холодильна, 2 та у буфеті турбази підприємства «Ялинка» у сел. Новоселівка (вул. Лісова, 16). Про це заявив в.о. директора комунального підприємства «Дніпропетровський електротранспорт» Володимир Легкий.
Керівник підприємства зауважив, що закупівля всіх продуктів, у тому числі акцизної групи товарів для буфетів є повністю законною.«Для того, щоб столові підприємства були самоокупними, відкрито буфети, в яких дозволено продаж тютюну та алкоголю. Підкреслюю, що ці буфети працюють не на території наших диспетчерських пунктів. По суті, за рахунок націнок на продажі зазначених товарів у буфетах, столові виходять на свою рентабельність. Харчі, тютюн та алкоголь закупають не за кошти міського бюджету, а виключно за кошти з товарообігу столових та буфетів підприємства», – зазначив Володимир Легкий. При цьому він наголосив, що продаж сигарет та алкоголю на території столових підприємства «Дніпропетровський електротранспорт» суворо заборонено.
За словами Володимира Легкого, на сьогодні в електронних закупках «Prozorro»знаходяться заявки підприємства на закупівлю продуктів харчування на суму близько 500 тисяч гривень. Заявку на акцизну групу товарів знято через допущення помилки у розрахунках. Подальше придбання зазначених товарів буде здійснено згідно з чинним законодавством, – додав в.о. директора підприємства.
Читайте також: В Днепропетровске закрыли школы из-за неработающих столовых