Дніпропетровська влада хоче розділити місто

09.07.2015 15:00   -
Автор:

У Дніпропетровську на найближчій сесії міської ради планується прийняти план зонування території міста.
Про це під час прес-конференції повідомив головний архітектор міста Дмитро Волик, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
«План зонування території міста або зонінг – це містобудівна документація, що визначає умови та обмеження використання території для містобудівних потреб у межах визначених зон. План зонування дає можливість зберегти природні, історичні та культурні об’єктиі реалізувати програми розвитку території міста.
Окрім того, зонінг покликаний підвищити ефективність використання земельних ділянок, у тому числі шляхом створення умов для залучення інвестицій у будівництво та впорядкування території міста. План розміщений на сайті міської ради у розділі Головне архітектурно-планувальне управління Дніпропетровської міської ради, тобто містяни можуть ознайомитися з ним у вільному доступі», – сказав Дмитро Волик.
Він додав, що від генерального плану міста зонінг відрізняється тим, що у ньому більш детально описано, які об’єкти можна будувати в тій чи іншій зоні. За планом зонування місто поділено на великі зони – комунальну, промислову, рекреаційну, житлову та території громадських центрів, тобто території для музеїв, бібліотек, театрів, торгово-розважальних комплексів тощо. Ці зони у свою чергу мають підзони, в яких детально зазначено, що і у якому вигляді може будуватися на тій чи іншій території.
За словами головного архітектора міста, план зонування території Дніпропетровська розпочали готувати ще у 2012 році, а закінчили у квітні 2015 року, виконавець проекту – «Інститут Харківпроект» .
Читайте також: Лето в Днепропетровске будет политически жарким, – депутат