Дніпропетровська облрада сприяє переходу громад на альтернативні види палива

19.11.2014 17:28   -
Автор:

19 листопада голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод перевірив реалізацію двох енергоефективних проектів у селі Орджонікідзе Криворізького району, які впроваджуються обласною радою спільно з міжнародними партнерами.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Люди проявили ініціативу, визначили найбільш актуальну проблему своєї території, зібрали на її вирішення певні кошти, а отримавши додаткові ресурси, забезпечили реалізацію проекту. Це говорить про те, що людям небайдужа доля території, на якій вони живуть, і вони спільно займаються її благоустроєм. Обласна рада, у свою чергу, готова надати активним та ініціативним мешканцям області всебічну підтримку», – зазначив Євген Удод.
Так у сільській амбулаторії реконструювали систему теплопостачання: облаштували тепло-генераторну та встановили твердопаливний котел, який працює на біомасі. Ініціативу громади підтримала обласна рада та Фонд Східна Європа. Загальна вартість робіт склала майже 210 тисяч гривень, з них: 107,9 тис. гривень – кошти Фонду Східна Європа, 100 тис. гривень виділила обласна рада. Тепер опалення амбулаторії здійснюється на твердому паливі, що дасть можливість економити традиційні енергоресурси та бюджетні кошти.
Ще одну ініціативу орджонікідзівської громади обласна рада підтримала спільно з проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІ». У початковій школі-саду переобладнали топочну та реконструюють систему гарячого водопостачання. Загальний бюджет – майже 430 тис. гривень.
В топочній встановлено два твердопаливні котли, які працюють на пілетах. Також придбано геліоколектори для налагодження гарячого водопостачання, яке буде працювати від системи сонячних колекторів, що встановлять на даху будівлі. Також передбачається утеплення теплотраси між топочною і школою-садом, будівництво складу для зберігання твердого палива, часткова заміна вікон та дверей у будівлі та установка іншого обладнання.