Дніпропетровщина шукає нові можливості для економії коштів та розвитку територій

08.04.2015 09:48   -
Автор:

Нещодавно Верховна Рада України прийняла Закон про можливість добровільного об’єднання територіальних громад. Його головна мета — надати можливості громадам самостійно вирішувати питання територіального устрою задля економії коштів та створення більш привабливого інвестиційного клімату. Цей закон є одним з кроків до реформування місцевого самоврядування в Україні.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиалнням на прес-службу облради.
На Дніпропетровщині вже розпочато підготовку до вивчення позитивних та економічно вигідних можливостей застосування цього закону. Зокрема розробляється план заходів на його виконання, який буде винесено на розгляд Дніпропетровської обласної ради на найближчий сесії.
Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод підкреслив, що норми цього закону — це гарна можливість територіям самостійно визначати сприятливі для себе умови роботи, скоротити державний апарат, знайти нові можливості для розвитку, якщо вони є.
Читайте також: Дом первого заммэра Днепропетровска отремонтируют за бюджетный счет
Більш того, Дніпропетровська обласна рада активно веде перемовини з іноземними фахівцями, які зможуть надати професійні консультації для втілення ефективного досвіду реформування місцевого самоврядування на Дніпропетровщині.
«Ми хочемо не тільки максимально ефективних змін, які принесуть користь Дніпропетровщині та всім її громадам, але й передати свій досвід у співпраці з міжнародними експертами всім громадам України» — зазначив Євген Удод.
Читайте також: Где живут дети Яроша, о чем он говорил с Януковичем за день до побега? (ВИДЕО)