Влада оточила себе “кишеньковими” громадськими активістами?

20.04.2015 15:32   -
Автор:

Учасники громадської організаціїї “Самозахист підприємців” опублікували відкритого листа на ім’я в.о. мера Дніпропетровська Галини Булавки, де виказують рішучий протест щодо «кишенькових» громадських рад, якими себе оточила міська влада.
Про це активісти заявили на своїй сторінці у фейсбук, повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
Звернення
В.о. міського голови Дніпропетровська
Булавці Галині Іллівні
Шановна Галино Іллівно!
Вже багато років Дніпропетровська міська рада демонструє зневажливе відношення до громадських організацій міста. Оточивши себе «кишеньковими» громадськими радами та організаціями, які з легкістю сприймають усі вказівки, керівництво міста вирішило, що вже має право втручатися в роботу будь-якої громадської організації.
ГРОМАДСЬКІСТЬ МІСТА ВИКАЗУЄ РІШУЧІЙ ПРОТЕСТ!
Не громадські організації представляють інтереси влади, а, навпаки, міська рада є представницьким органом територіальних громад!
Тим більше обурення викликає подія, яка сталася 17.04.2015.
31.03.2014р. громадські організації міста вирішили провести загальні збори з метою створення Представницького органу громадських організацій при міській раді. На загальних зборах було обрано ініціативну групу з підготовки заходу. Було розроблено вимоги щодо учасників конкурсу та підготовлене повідомлення щодо організації зборів. 15.04.2015 текст повідомлення було передано до міської ради з метою його оприлюднення.
Проте, коли 17.04.2015р. повідомлення з’явилося в засобах масової інформації, з’ясувалося, що хтось вніс до нього зміни.
Шановна Галино Іллівно! Вимагаємо негайно з’ясувати особу, яка вважає себе вищою за громадські організації, і вжити заходів щодо притягнення цієї особи до дисциплінарної відповідальності, навіть до звільнення з посади. Негайно надрукувати оголошення у первинному вигляді.
Запрошуємо Вас взяти участь у зборах ініціативної групи 21.04.2015р. о 16-й годині у каб №724.
ГО «Самозахист підприємців»
ГО «Укри»
ГО «Оріана»
ГО «Завіт Святослава»
Профспілка іноваційних та малих підприємств
Та інші громадські організації
20.04.2015р.
Читайте також: Заммэра Ирина Зайцева будет отвечать в суде