ДніпроОДА підтримала перейменування вулиць з радянськими назвами

19.06.2015 09:35   -
Автор:

На Дніпропетровщині мають з’явитися вулиці, названі на честь українських письменників, поетів, музикантів, спортсменів та героїв АТО. Імена славетних діячів, якими пишається держава та область, повинні замінити радянську топоніміку, вважає голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
«Сьогодні по всій Україні йде робота з підготовки перейменування вулиць, скверів та провулків, які носять радянські назви. Стоїть завдання не лише позбутися радянського минулого, але наповнити новим змістом назви вулиць у містах та селах, надати їм нового звучання. Це вимога часу, питання формування оновленої самоідентифікації українців, впливу на курс держави, яка зі зброєю в руках бореться за свою незалежність», – зазначив Валентин Резніченко.
Він наголосив, що в населених пунктах Дніпропетровщини мають з’явитися вулиці, названі на честь українських письменників, поетів, музикантів, спортсменів та героїв АТО. Імена співвітчизників, якими пишається держава та область, повинні замінити радянську топоніміку.
Читайте також: В Днепропетровске хотят переименовать уже 200 улиц
«Наші діти та нащадки повинні пам’ятати прізвища Івана Миколайчука, Василя Стуса, Івана Котляревського, Соломії Крушельницької, Володимира Івасюка, Богдана Ступки, Павла Загребельного, Валер’яна Підмогильного та багатьох інших. У Дніпропетровську необхідно поставити питання увічнення пам’яті місцевого журналіста Олександра Чернікова, який загинув, захищаючи рідну країну», – підкреслив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко.
Читайте акож: Губернатор заверил, что Днепропетровщина не подведет Украину