Дніпро реставрується й гарнішає: завершилося відновлення будинку на вулиці Михайла Грушевського, 4

30.12.2020 08:06   -

Наше місто потроху оновлюється, модернізується і це не може не радувати мешканців Дніпра. Тільки дивує, що масштабна реконструкція розпочалася лише під час війни, а за мирних часів Дніпропетровськ животів і поступався темпам розбудови і трансформації в сусідніх Донецьку і Харкові. Можливо, енергетика старої назви і центрального пам’ятника Леніну заважали розвитку саме українського міста, яке тягнуло за собою й не спроможне було подолати спадок закритого індустріального радянського міста. А можливо вся справа в тому, хто очолює місто…

Отже, черговий крок до створення “райського” міста – нарешті завершилося відновлення будинку на вулиці Михайла Грушевського, 4, що відомий як другий мануфактурний ряд колишнього Троїцького базару, який існував тут з часів Катеринослава аж до кінця Другої світової війни, – повідомляє Urban Dnipro Community.

“На жаль, задля спорудження центральної площі та будівництва навколишніх монументальних будинків більшу частину базару знесли разом із вулицями та характерною для Катеринослава забудовою. Вцілілий будинок, що є якісним зразком архітектури модерну, багато років простояв покинутим (крім першого поверху), але восени 2018-го інвестор взявся за його реновацію. І ось тепер, два роки потому, пам’ятку архітектури відновили. Спасибі всім причетним до порятунку цього чудового будинку!”

Зображення може містити: небо, дерево та надворі, текст «fo urban.dnipro»