Днепродзержинский активист обвинил СБУ

01.08.2014 10:32   -
Автор:

Депутат Днепродзержинского городского совета от «Свободы» Виталий Куприй официально обвинил мэра Станислава Сафронова и общественную организацию «НАШИ» в сепаратизме и антигосударственной деятельности, а руководителя местной СБУ Андрея Долгова – в сговоре с ними. Об этом сообщает сайт “Кстати+”.
Вот что говорится в официальном заявлении Виталия Куприя:
« Ще 28 липня я особисто звернувся до начальника місцевого СБУ Андрія Долгова з інформацією про антидержавну діяльність в місті Дніпродзержинську проросійські налаштованого молодіжного руху «НАШИ», створеного за сприяння одіозного народного депутата Олега Царьова. Зокрема мова йшла про розповсюдження ними в мережі Інтернет закликів до повалення конституційного ладу, збір персональної інформації про громадських активістів – патріотів України з метою подальшої помсти та залякування, підготовку до провокаційних актів з використанням кольорів російського прапору (триколор) і георгієвської стрічки.
Мною було вказано на конкретних осіб-сепаратистів, наближених до Дніпродзержинського міського голови Станіслава Сафронова та працюючих на посадах у міській раді. Але замість належного розслідування запланованих провокацій та злочинів і притягнення винних осіб до відповідальності, вже через одну годину Андрія Долгова бачили в міському парку на прогулянці поряд з Сафроновим, а ще через годину – всі докази діяльності сепаратистів були видалені з соціальних мереж.
Під час моєї зустрічі з Андрієм Долговим, він мене у дружній манері розпитував про деякі факти мого особистого життя, включаючи родинні та майнові питання. Я не вбачав в цьому ніякої проблеми і правдиво на них відповідав. Але вже ввечері того ж дня активістами руху «НАШИ» в місті почала поширюватись перекручена і неправдива інформація чорного піару, яка базувалась на моїй розмові в СБУ. В подальшому ж путінська молодь використовувала дані СБУ для захисту міського голови Сафронова на пленарному засіданні міськради 30 липня.
За інформацією з правоохоронних органів мені стало відомо, що саме Андрій Долгов на місцевому рівні контролював відправлення Сафроновим так званих «тітушок» на Антимайдани в міста Київ та Дніпропетровськ. Його безпосередні підлеглі, такі як пан Чорний, до травня місяця носили на робочому місці георгієвську стрічку в очікуванні заворушень та бунту сепаратистів. Саме СБУ сприяло уникненню від відповідальності молодиків, озброєних битами та арматурою, які перекрили рух транспорту і напали на мирну паніхіду за загиблими на Майдані, що відбулась у Дніпродзержинську 23 лютого на площі Леніна.
Тепер зрозумілими становляться спроби начальника СБУ будь-якою ціною захистити свого однодумця – головного сепаратиста міста Сафронова. Але цілком зрозуміло, що ці люди є зрадниками українського народу і не мають права знаходитись на державних посадах. Після народної люстрації їх місце повинно бути на лаві підсудних і звалищі історії. З метою притягнення їх до відповідальності я направив відповідні звернення у вищестоящі інстанції».
Кроме того, сайт «Град-Дндз», который связывают с Куприем, сообщает, что Дненпродзержинская СБУ не реагирует на подозрительные автомобили с военной амуницией, замеченные на территории города.