Дмитро Ярош більше не голова Правого Сектору

11.11.2015 15:50   -
Автор:

Сьогодні, 11 листопада, відповідну заяву дніпропетровський нардеп Дмитро Ярош зробив на своїй сторінці у фейсбук.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
“Побратими! 8 листопада у Києві відбулась конференція керівного складу Правого сектору. Метою, задекларованою організаторами – частиною Проводу ПС – було напрацювати робочі матеріали для підготовки всеукраїнського з’їзду НВР ПС, стати об’єднуючим фактором для українських патріотів, підготувати революційну концепцію протидії зовнішнім і внутрішнім ворогам. Натомість ініціатори та деякі учасники зібрання взяли на себе нелегітимні функції: визначення стратегічного напряму розвитку ПС та обрання ще одного Проводу, де мені виділено посаду Провідника.
Весь час існування ПС я провадив актив і бійців бойових частин і підрозділів в національно- державницькому напрямку. Збереження державності, започаткування в ній якісних, революційних змін на благо нації – це ті завдання, які я ставив перш за все перед собою, а по-друге – перед керівництвом ПС, ДУК та всім членством. Для мене, як і для багатьох з вас, створення УССД і боротьба за неї – не порожні слова, а зміст життя.
Читайте також: Днепропетровщина возглавит движение против Порошенко, – политолог
Творячи Добровольчий Корпус, багато хто з нас уперше в житті взяв до рук зброю, але завдяки ідейності, жертовності та вірі в Україну ми стали взірцем воїнського духу та братерства. Ми повірили в себе, а українці повірили в нас: допомога волонтерів та підтримка суспільства дали нам змогу рости і воювати.
У більшості областей України люди бачать останню надію на справедливість в осередках ПС. До нас звертаються тоді, коли вже звернутись нікуди.
Отримавши поранення і потребуючи тривалого часу на лікування, я довірив деякі напрямки управління Рухом своїм найближчим однодумцям, які мали і мають свій погляд на розгортання націоналістичного руху. Моя ж позиція далеко не у всьому збігається з устремліннями частини Проводу.
Як Провідник я несу персональну відповідальність за все, що відбувається в організації, і не збираюся перекладати її на інших. Саме тому я не можу бути «весільним генералом» в Правому секторі.
Тому я змушений відповісти відмовою на пропозицію очолити запропонований конференцією Провід та складаю з себе повноваження Провідника НВР ПС, залишаючись націоналістом, державником і революціонером.
Щиро дякую своїм побратимам за спільну боротьбу, бажаю всім мудрості та наснаги на подальшому шляху здобуття Української Самостійної Соборної Держави! Слава Україні!”, – зазначається у заяві.
Читайте також: Голова Обласного люстраційного комітету вийшла зі складу громадської ради при СБУ