Діти друзів Зеленського не бідують

19.10.2021 11:36   -

Син першого помічника президента Сергія Шефіра Микита працює помічником народного депутата від «Слуги народу» Юрія Кісєля, – йдеться у журналістському розслідуванні Bihus.Info.

За два роки роботи парламенту Микита Шефір отримав майже 600 тисяч гривень заробітної платні.

«Часто суми різні, але переважно це 24 тисячі гривень на місяць і періодичні надбавки у кількадесят тисяч гривень», – ідеться в розслідуванні.

У коментарі журналістам Шефір-молодший не пояснив, чим саме він займається як помічник і зазначив, що краще розповісти про його діяльність може сам Кісєль.

Зазначимо, що нардеп Юрій Кісєль відомий тим, що у липні 2020 року президент Володимир Зеленський продав його дружині Валентині землю та будинок у селі Іванковичі Київської області за майже 13,5 млн грн. Хоча перед цим — у червні 2020 року — Зеленський розповідав, що хоче продати дім та землю Сергію Шефіру.

Однак, за словами журналістів, вони жодного разу не бачили Микиту Шефіра у Верховній Раді.

Крім того, журналісти розповіли, що помічником депутата Миколи Тищенка працює його бізнес-партнер Олександр Сітик. Він за майже два роки отримав 1,1 мільйона грн, або приблизно 45 тисяч на місяць.

У розслідуванні йдеться, що Тищенко користується нерухомістю, яка записана на Сітика. Однак депутат не прокоментував журналістам роботу його партнера, оскільки не дослухав питання, бо йому нібито подзвонили.

Також Bihus.info розповіли, що понад 700 тисяч грн за майже два роки отримала помічниця ще одного «слуги» Андрія Холодова — Леся Виговська, яка є бізнес-партнеркою дружини політика Катерини Шаховської.

Вранці 22 вересня стався замах на першого помічника президента Сергія Шефіра стався вранці 22 вересня. У Київській області, у селі Лісники невідомі обстріляли автомобіль, в якому перебував помічник Зеленського зі своїм водієм. Шефір не постраждав, а водія госпіталізували до «Феофанії» з трьома вогнепальними пораненнями.

Обстріл кваліфікували як замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 Кримінального кодексу України). Зеленський назвав це «привітом» йому, однак від кого — поки невідомо, відповідь на інцидент пообіцяв «сильну».

Голова Національної поліції Ігор Клименко назвав три версії причини замаху на Шефіра. Зокрема, розглядається версія участі спецслужб іноземних держав. У Кремлі вже заявили, що РФ не причетна до замаху.