Депутати Дніпропетровщини вимагають встановити в країні стабільний мир

27.05.2015 12:00   -
Автор:

27 травня депутати Дніпропетровської обласної ради підтримали Звернення щодо необхідності встановлення миру в Україні та запобігання соціальної та економічної катастрофи.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу облради.
Зокрема в тексті йдеться про наступне: «Депутати Дніпропетровської обласної ради як законослухняні громадяни України будуть виконувати всі рішення Верховної Ради, що були ухвалені, ухвалюються зараз и навіть будуть ухвалені в майбутньому, у тому числі – Постанову Верховної Ради України «Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об`єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором, а ЛНР та ДНР – терористичними організаціями», якщо це хоча б на крок наблизить мир у нашій багатостраждальній державі й врятує хоча б одне людське життя, а сини, батьки та діти повернуться до своїх родин живими й здоровими.
Читайте також: Решение облсовета принято под давлением общественности, – Руслан Колесников
Депутати Дніпропетровської обласної ради готові й надалі звертатись до будь-яких міжнародних організацій, давати будь-кому і будь-які оцінки, схвалювати відповідні звернення та заяви, якщо вони спрямовані на розвиток і зміцнення єдності держави».
Депутати також вимагають від центральних органів влади:
Встановити в країні стабільний мир, зосередившись на виконанні Мінських угод.
Провести індексацію пенсій і заробітних плат з урахуванням реального рівня інфляції.
Відмовитися від запланованого підвищення комунальних тарифів, цін на газ для населення та введення запланованого з 01 липня 2015 року платного проїзду в електротранспорті для пенсіонерів.
Повернути громадянам соціальні гарантії та соціальні виплати.
Заборонити закриття лікарень, шкіл та дитячих садків й виділити на їх утримання містам необхідні кошти, не менші, ніж це було в минулому році.
Пояснити, чому в Україні досі не проведена жодна системна реформа, хто в цьому винен и коли необхідний пакет реформ буде розроблений.
Впровадити на державному рівні Національну програму по забезпеченню робочими місцями та житлом переселенців.
Впровадити на державному рівні Національну програму по адаптації, соціалізації та підтримці воїнів АТО.
Депутати Дніпропетровської обласної ради підкреслили, що «мають щиру та тверду позицію щодо державної цілісності України та її демократичного розвитку та вважають за необхідне всіляко сприяти впровадженню необхідних для країни змін та всебічно засуджувати політиканство, марнотратство та непрофесійність в прийнятті важливих для України рішень».