Де і за скільки можна зробити тестування на COVID-19

11.07.2020 17:36   -
Автор:

Як вже відомо Міністерство охорони здоров’я дозволило приватним лабораторіям та клінікам, а також усім закладам охорони здоров’я, які мають відповідну ліцензію та потужності, проводити ПЛР-тестування на наявність COVID-19. Як повідомлялося МОЗ приватні клініки та лабораторії повинні будуть звітувати про кожний випадок коронавірусної хвороби та інформувати про це регіональні заклади здоров’я.

Це потрібно для того, щоб усі випадки потрапляли в офіційну статистику й було проведено належне епідеміологічне розслідування“, – пояснив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Міністерство охорони здоров’я визначило перелік лабораторій, що мають право передавати результати тестування на COVID-19 методом ПЛР для припинення самоізоляції через додаток «Дій вдома».  

Видання Mind дізналося, які приватні лабораторії наразі готові проводити ПЛР-тестування, скільки це коштує та коли можна очікувати на результат.

Найдешевше – ДНК-Лабораторія – 700 грн. Чекати необхідно 1 робочий день, але якщо здати тест до 9:00, то результат буде о 18:00

Найдорожче ДІАГЕН – 1800 грн. Результат обіцяють через 2 дні, проте якщо доплатити 25%, то можна отримати через 24 години.

Автор – Боніфацій