ДБР проводить обшуки у Криворізькій міськраді щодо втрати майже 700 млн грн

07.02.2022 12:06   -

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) проводять обшуки у Криворізькій міськраді та її виконавчому комітеті. Слідчі дії відбуваються у межах кримінального провадження щодо службової недбалості посадовців, яка призвела до втрати бюджетних  700 млн грн, – повідомляє пресслужба ДБР.

«Слідчі ДБР встановили, що станом на 1 квітня 2021 року між Криворізькою міською радою та одним з градоутворюючих підприємств укладено 82 договори оренди земельних ділянок. Через неналежне виконання своїх посадових обов’язків посадовцями міськради в інтересах бізнесу було суттєво занижено вартість орендної плати за землю. Як наслідок, підприємство не сплатило до бюджету майже 700 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що попередня кваліфікація діяння – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 5 років.

Раніше повідомлялося, затриманий на хабарі нардеп вимагав 30% «відкату» за закупівлю обладнання для лікарні. Нардеп обіцяв забезпечення перемоги у тендерах із закупівлі обладнання.