«Дав завдання відкрити окрему кімнату для дітей у Пункті незламності», – черговий по місту Олександр Сидоренко

05.02.2023 16:19   -

Близько 1000 дзвінків та заявок на день. Саме стільки надсилають городяни на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради під час блекауту, негоди, відключень світла та аварійних ситуацій. 

Її створили за завданням міського голови Дніпра Бориса Філатова кілька років тому, аби оперативно вирішувати проблеми дніпрян. Оператори Єдиної гарячої лінії працюють цілодобово та без вихідних. 

«Під час війни роботи в операторів стало більше, адже міська влада вирішує навіть ті питання, які не стосуються її компетенції. Це, в першу чергу, звернення щодо електропостачання. Всі знають, що електропостачання не належить до компетенції міської влади, але міський голова Борис Філатов та голова Громадської ради Геннадій Корбан докладають максимум зусиль, аби допомогти містянам вирішити цю проблему. І коли вони втручаються в це питання, то воно вирішується значно краще та швидше. Загалом, Єдина гаряча лінія працює безперебійно, бо ми врахували всі моменти, які б могли завадити її роботі. Для цього ми встановили генератор та налаштували безперебійну роботу інтернету. Тому, навіть у випадку блекауту, громадяни можуть додзвонитися, повідомити про проблему та отримати її вирішення», – зазначив заступник міського голови Олександр Сидоренко.

Також він перевірив роботу Пункту незламності у будівлі адміністрації Новокодацького району по проспекту Сергія Нігояна, 77. Його, як і інші 85 міських Пунктів незламності, облаштували за дорученням Бориса Філатова. Він забезпечений всім необхідним: є розетки та подовжувачі, аби зарядити до 50 телефонів, є питна та технічна вода, снеки та гарячі напої. Також наявні медикаменти та все, що необхідно для надання першої медичної допомоги.

В будівлі адміністрації Новокодацького району завжди тепло, бо є власна котельня з генератором. Також є сонячна батарея, яка дозволяє заряджати декілька телефонів, не вмикаючи генератор. Це у випадку, якщо в Пункті незламності знаходиться до трьох людей. Також тут  є ковдри на випадок, якщо комусь з людей все ж буде прохолодно. В наявності необхідні речі для малюків: пелюшки, підгузки та різні суміші для годування діточок. 

«З мінусів, які я помітив під час інспекції – це те, що немає окремої кімнати для дітей. Це питання я обговорив з Олегом Денисенком – головою адміністрації Новокодацького району. В окремій кімнаті малечі буде набагато зручніше гратись, аби вони не відчували незручностей та могли почувати себе розслаблено та спокійно», – зазначив Олександр Сидоренко. 

Також черговий по місту завітав на урок зі скандинавської ходьби для учасників Університету третього віку. Загалом, проєкт для представників елегантного віку започаткували ще у 2015 році за дорученням Бориса Філатова. До нього можуть долучитись безкоштовно представники елегантного віку. Учасники мають змогу відвідувати різноманітні лекції з вивченням мов, дізнатись, як користуватись смартфоном та комп?ютером, відвідати заняття з психології, мистецтвознавства, здорового способу життя, правознавства, агрономії та українознавства. А також дізнатись, як знімати відео для YouTube та TikTok. Долучаються до проєкту і переселенці. Вони також можуть відвідувати різні спортивні заняття, театри, виставки, концерти тощо.

«Дніпро – унікальне місто, де реалізується ця програма, бо більше в жодному із українських міст такого немає. На жаль, з початком війни ми на деякий час призупинили роботу Університету третього віку, але з 1 квітня 2022 року ця програма знову почала працювати. Наразі за цією програмою ми маємо близько 14 тисяч слухачів. Вони в нас працюють в різноманітних галузях і напрямках: це творчі, розважальні, спортивні тощо. І як казав Борис Філатов, в такий тяжкий воєнний час ми маємо надати представникам елегантного віку можливість спілкуватись з однодумцями та наповнити їхнє життя позитивними емоціями», – підкреслив Олександр Сидоренко. 

Загалом, з початку 2023 року до Університету третього віку долучилося більше, ніж півтори сотні нових учасників. Всі бажаючі, як дніпряни, так і переселенці, які хочуть стати слухачами Університету третього віку, можуть звертатися за  телефоном  (099) 607-56-97 та приносити документи за адресою – вул. Старокозацька, 40-Б.

Також нагадаємо, що за дорученням міського голови Бориса Філатова у Дніпрі запрацював інститут чергового по місту. Щодня профільні заступники та директори департаментів і комунальних підприємств інформують мешканців щодо різних галузей життєдіяльності обласного центру.