Дані по коронавірусу у Дніпрі на 13 травня

13.05.2020 11:30   -

За минулу добу у Дніпрі по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій звернулось 89 осіб. Станом на 13 травня у місті офіційно зареєстровано 270 випадків захворювання на коронавірус, 51 людина одужала. Чотирнадцять пацієнтів 21-ї лікарні із підозрою на COVID-19 очікують на результати обстеження. Дві людини перебувають під апаратом штучної вентиляції легень. Наразі маємо 155 негативних відповідей від систем ПЛР саме у 21-й інфекційній лікарні. Про це під час брифінгу 13 травня повідомила медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 2 Жанна Нефьодова.

Також вона зазначила, що мобільні бригади, які обстежують людей вдома, на сьогодні здійснили 709 виїздів — оглянули 2539 осіб, у 213 з них виявили COVID-19.

«Значний підйом захворюваності на коронавірусну інфекцію відзначається саме за останні два тижні. Після послаблення карантину більшість населення почала нехтувати засобами індивідуального захисту. Недотримання цих основних правил може призвести до збільшення кількості захворюваності. Закликаємо продовжувати носити маски, тримати соціальну дистанцію, частіше мити руки та обробляти їх антисептичними засобами. Будь ласка, не забувайте про безпеку наших медичних працівників. Вони щодня ризикують життям та здоров’ям заради вас, тому за потреби зверніться до свого лікаря за телефоном і, перебуваючи на зв’язку, він допоможе зробити правильні дії для збереження вашого здоров’я. Будьте здорові, бережіть одне одного», – сказала Жанна Нефьодова.