Ціни на нафту знову падають через новий штам коронавірусу у Британії

21.12.2020 11:02   -

Нафтова галузь знову потерпає через пандемію, що відобразилося у падінні цін на “чорне золото”, – повідомляє Reuters.

У понеділок ціни на нафту впали приблизно на 3%, оскільки у Великобританії швидко розповсюджується новий штам коронавірусу, який вразив більшу частину Сполученого Королівства і вже викликав занепокоєння через повільніше відновлення попиту на паливо на тлі жорсткіших обмежень у Європі.

Нафта марки Brent знизилася у ціні на 1,54 долара, або на 3,0%, до 50,72 долара за барель, після того як вона зросла на 1,5% і досягла найвищого рівня з березня минулої п’ятниці. Американська нафта з родовищ у Західному Техасі (WTI) знизилася на 1,42 долара, або на 2,9%, до 47,68 долара за барель, також піднявшись у п’ятницю на 1,5% до найвищого рівня з лютого.

Зниження цін в понеділок відбулося після того, як минулого тижня ціни на нафту відзначились сіма тижнями зростання, оскільки інвестори зосередились на випуску вакцин проти COVID-19.

Посилення локдауну у Великобританії для боротьби з новим рівнем коронавірусу та обмеження подорожей в інших європейських країнах призвело до падіння цін… Brent може впасти нижче 50 доларів за барель, а WTI може опуститися нижче 45 доларів на цьому тижні, оскільки інвестори хочуть скорегувати позиції напередодні різдвяних свят“, – заявив Чіокі Чен, головний аналітик Sunward Trading, додавши, що стурбованість затягуванням переговорів про Brexit також погіршила ринкові настрої.

У понеділок прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон очолить екстрене засідання, щоб обговорити міжнародні поїздки та потік вантажів у Великобританію та з неї, оскільки випадки COVID-19 зросли на рекордну кількість за один день.

Новий штам коронавірусу, який, на думку чиновників, є на 70% більш заразним, ніж оригінал, також викликав занепокоєння щодо більш широкого розповсюдження, що змусило кілька європейських країн почати закривати свої кордони для мандрівників з Великобританії.

Нагадаємо, що у Великобританії минулого тижня Міністр охорони здоров’я Англії Метт Хенкок на доповіді в парламенті заявив, що принаймні 60 різних місцевих органів влади зафіксували зараження Covid, спричинені новим видом вірусу. За його словами, Всесвітня організація охорони здоров’я уже отримала повідомлення, а британські вчені проводять детальні дослідження.