Чи з’являться в Дніпрі автоматизовані парковки для авто?

08.08.2018 12:15   -
Автор:

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, пропонує ввести нову зміну в ДБН В.2.3-15:2007 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» щодо можливості проектування автоматизованих гаражів для автомобілів в містах України.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.
«Світ не стоїть на місці і поступово переходить на автоматизацію усіх можливих процесів. Наприклад, автоматизовані гаражі для автомобілів. Процес паркування на таких автостоянках відбувається автоматично, без участі водіїв. Такі стоянки займають менше простору, що дуже важливо, особливо в центральних районах крупних міст. Тобто, їх можна розміщувати там, де не є багато місця для звичайних чи механізованих парковок», — сказав він.
Читайте також: Депутати міськради Дніпра переважно зосередилися на ремонтах будинків
Управління пристроєм для переміщення автомобілів і контроль його роботи в автоматизованих гаражах передбачається з приміщення диспетчерської. При проектуванні автоматизованих гаражів необхідно передбачати доступ персоналу для технічного обслуговування на кожен ярус розміщення автомобілів та до кожного машиномісця.
Згідно із запропонованими змінами у ДБН, автоматизовані гаражі можна пристроювати до будинків за умови їх відокремлення протипожежною стіною 1 типу. Крім цього, допускається передбачати підземні автоматизовані гаражі до 9-го поверху включно.