Депутати міськради Дніпра переважно зосередилися на ремонтах будинків

07.08.2018 11:00   -
Автор:

Діяльність депутатів міськради Дніпра переважно зосередилась на ремонтах в житлових будинках. Це стало відомо з аналізу звітів народних обранців, про що розповів в спеціальному коментарі інтернет-виданню “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” комунікаційний координатор всеукраїнської ініціативи «Активна Громада» у місті Дніпро Дмитро Твердохліб.
“Звітування депутатів – досить цікавий інструмент моніторингу діяльності наших обранців. Під час аналізу цих звітів виявилось, що проблема, яка найчастіше вирішувалась – це ремонт під’їзду, вікон та дверей в ньому. Тобто депутати поставили пріоритетом для реалізації “депутатських коштів” під’їзди житлових будинків. Чи це правильно та чи це виконали насправді – можна дізнатись тільки завдяки моніторингу та аналізу”, – говорить він.
Читайте також: Чем запомнился днепрянам Геннадий Гуфман?
Під час аналізу звітів депутатів міської ради найцікавішим стало те, що для того аби мати членство у фракції міської ради – не обов’язково бути членом відповідної політичної партії. Відтак, більшість депутатів Дніпровської міської ради не є членами політичних партій, відповідно постає питання необхідності – а кого вони тоді представляють?
Тому й потрібен моніторинг звітів, який проводиться вже більш ніж у 27 великих містах України. За допомогою звітів депутатів можна зрозуміти, що саме вони роблять і які цілі переслідують, тому звітування – це важливо. Залишилось ще пояснити це в громадах, аби ті більше залучалися до прийняття рішень на локальному рівні, або хоча б до моніторингу чи впливу на прийняття рішень з правом дорадчого голосу. У порівнянні з іншими містами, загалом у Дніпрі відносно нормальне звітування місцевих обранців, наголосив Дмитро Твердохліб.