Коломойський під прикриттям патріотизму здійснив аферу, – політолог

07.08.2018 10:30   -
Автор:

Коломойський позиціонував себе як людину, яка захистила Дніпропетровську область, і під цей шумок здійснив аферу. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог, історик і публіцист Олександр Палій.
Коментуючи інформацію про те, що колишні акціонери націоналізованого «ПриватБанку» Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов заперечують будь-які звинувачення в шахрайстві і нанесенні збитків під час свого контролю над фінансовою установою, наш співрозмовник зазначає наступне: «Очевидно, що банк був величезним банкрутом, і банкрутство було зроблено штучно. Недавно був проведений аудит дуже відомою міжнародною фірмою, який це все показав. Наскільки я можу судити з презентації, суть полягала в тому, що банк збирав гроші з клієнтів, навіть з депозитів і видавав кредити своїм власним підставним фірмам, кредити чи взагалі без застави чи під мінімальну заставу, яка не покривала суму кредиту. Тобто шахрайство у чистому вигляді».
Читайте також: Почему Юлия Тимошенко не должна стать президентом
Таким чином, за словами експерта, фактично Коломойський перевішав свої власні проблеми на всю країну та на державний бюджет.
«Тому що банкрутувати такому великому банку — це б означало колапс всієї банківської системи. І держава витратила на ліквідацію цих наслідків величезні кошти — щось там за 100 млн грн. Так що ось такі люди банкіри. Дуже пізно схаменулася в той час держава. Це було пов’язане з тим, що у Коломойського був політичний вплив, він представляв себе як людина, яка захистила Дніпропетровську область, і під цей шумок він здійснив цю аферу», – додає Палій.
Читайте також: Приватбанк: Коломойский организовал схему по выводу 2 миллиардов долларов