“Чорний список” Президента України

16.01.2016 22:00   -
Автор:

Війна, некомпетентність кадрів, гра та популізм (коли «роблять» реформи, а насправді мутять бюджет), ситуація з банками (коли видають кредити банкам, які закривають через місяць) – достойні теми довгоочікуваної прес-конференції першої особи держави. Однак, учорашня прес-конференція Президента України Петра Порошенка не стала відкриттям нових горизонтів для країни. Брехня, очевидні перекручування, нещирість, дешеві номери з підписанням законів і указів у прямому ефірі викликають неприємне враження. Ще тяжче від невідповідності цієї людини для тієї ролі, яку йому відвела Історія, пише видання «Антикор».
І пів-біди б було, якби ця невідповідністьзалишалася проблемою самого П. Порошенка. На жаль, за моральну порожнечу, дворушництво, брехливість глави держави високу ціну платить усе українське суспільство. Що виявилося, по суті, в заручниках у купки безпринципних людей, що довели країну до крові і захоплення її території ворогом.
Біблейська істина: людину судять не пословах, але у справах його. Учора ми почули Петра Порошенка. Сьогодні нагадаємо, якими реальними справами відрізнився в 2015 році наш президент.
Хто відповість за загиблих і покалічених солдат (Порошенко, нагадаємо, – Головнокомандувач) та чому корумповані судді, прокурори та чиновники з заплямованою репутацією і досі на волі? Система своїх не здає?!
Один із українських сайтів зібрав «чорний список» пустопорожніх обіцянок та злочинних діянь Петра Порошенка. Наводимо 10 найгучніших:
1. Вигородження президентом керівництва Міноборони і “Укроборонпрому”, що продавали зброю всередині країни. Плюс “наїзд” за розслідування на журналістів”Дзеркала тижня”.
2. Величезні втрати українських військових в Іловайскому котлі і непокарання за це жодного генерала, у тому числі, – брата екс-спікера Литвина, якого комбати відкрито звинуватили у втечі з поля бою.
3. Порошенко наказав Нацбанку за місяць до парламентських виборів штучно тримати курс на рівні 12,95 грн за долар (точно так, як і Янукович заради виборів тримав штучно курс 8 на шкоду економіці). Після виборів НБУ відразу перестав тримати курс, внаслідок чого у кінці минулого року гривня почала нестримно падати – до 20 гривень за долар і вище.
4. Повна відсутність за увесь період президентства Порошенка обіцяної реальної боротьби з корупцією й інших реформ. Досі не має гучних арештів та судових ухвал. Окрім того, на думку експертів, нині продовжують функціонувати практично усі колишні корупційні схеми розграбування держави.
5. Порошенко досі не продав нічого зі свого бізнесу, хоча обіцяв це негайно зробити після президентських виборів. Після останньої прес-конференції журналісти довго сміялися з терміну «сліпий траст», а питань щодо чесності по відношенню до власного народу стало ще більше.
6. Порошенко також обіцяв перед президентськими виборами повернення під контроль України захоплених терористами територій. Він називав тоді три можливі терміни успішного завершення АТО – декілька годин, тиждень і три місяці. Проте післяп роведення 2 листопада на Донбасі фейкових виборів керівництва парламентів так званих “ДНР” і “ЛНР”, а також де-факто їх визнання Росією, на сході України остаточно утворилося своє “Придністров’я”. А це означає невиконання головної обіцянки президента.
7. Ще одна невиконана передвиборча обіцянка Порошенка – це проведення дострокових парламентських виборів винятково на пропорційній основі і за відкритими списками. Але він потім не доклав зусиль для проведення змін у виборче законодавство, як зробив щодо Закону “про особливий статус Донбасу”. Причому, зрозуміло, чому – зараз у фракції Блоку Порошенка за рахунок “мажоритарників” у два з половиною рази більше депутатів, ніж тих, хто пройшов у Раду за партійними списками.Але також до парламенту по мажоритарних ділянках через це невиконання обіцянки Петра Олексійовича зараз прорвалися до сотні колишніх регіоналів і інших представників бандитського режимуЯнуковича.
8. За поданням Порошенка 18 червня Верховна Рада відправила у відставку главу СБУ Наливайченка.
Голосування відбулося без яких-небудь обговорень. Порошенко публічно не пояснив причин відставки, а самому Наливайченку не було надано слово з трибуни парламенту для викладання своєї версії того, що відбувається. Проте в кулуарах парламенту довго відбувалися “торги”.
При цьому видимою для громадськості причиною відставки Наливайченка став його виступ за декілька днів перед тим із гучною заявою, що замгенпрокурора Анатолій Даниленко “кришував” махінації згорілої “БРСМ-нафти”. Причому, також Наливайченко тоді висловив претензії і на адресу нинішнього керівництва ГПУ.
9. Порошенко незаконно зводить будинок у буферній зоні Києво-Печерської Лаври. Зокрема, його декларацію про початок будівельних робіт у буферній зоні Києво-Печерської Лаври і Софії Київської зареєстрували без необхідного дозволу Мінкультури, повідомило у кінці грудня у своєму розслідуванні “Радіо Свобода”.
10. Видання “Новий час” розмістило 26 листопада 2015 року інформацію із звинуваченнями на адресу Шокина і Порошенка від заступника Генпрокурора Касько. Зокрема, замгенпрокурора розповів, як Шокин намагався давати йому “особливі” доручення: його просили допомогти в судових процесах, у яких брав участь Сергій Березенко підчас виборів в Чернігові, який балотувавсяв раду від БПП.
Автор: Юліанна Парасюк
За матеріалами сайтів antikor.com.ua
та economics-prorok.com