Чергова колізія у міськраді – що ж вважати більшістю для прийняття рішення?

09.04.2015 12:30   -
Автор:

«Вчора під час сесії міськради знову відбулася плутанина, скільки ж має бути голосів за рішення, аби воно було прийнято. Депутати та секретар міськради Булавка сперечалися, чи то має бути 61 голос (абсолютна більшість від 120 депутатів – стільки офіційно МАЄ бути у раді обранців), чи 60 (зараз Дніпропетровська рада налічує 118 депутатів).
Сперечалися довго і палко, адже під питанням було прийняття дуженеоднозначного рішення – за нього проголосувало 60 депутатів», – йдеться у заяві Об’єднання “Самопоміч” – Дніпропетровськ на фейсбук.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Про що це свідчить? Це черговий доказ того, що більшість депутатів і навіть секретар на знають законодавство про місцеве самоврядування.
Лише декілька присутніх депутатів наголошували, що за законом для прийняття рішення все ж таки необхідно 61 голос.
І знову питання: а навіщо нам 120 депутатів, більшість яких не усвідомлюють, що вони тут роблять?
чи не краще мати 30 або 50 людей у раді, але тих, хто дійсно знаються на своїй роботі, а не тиснуть кнопки за вигідне для них рішення. Що думаєте про це?
До речі, ми власне ніколи не бачили, щоб на сесії були присутні хоча б 90 депутатів. Тобто 1/5 депутатів взагалі не вважає за потрібне працювати у міській рад», – додали члени Об’єднання “Самопоміч” – Дніпропетровськ.
Читайте також: Будь-які витрати міськради Дніпропетровська мають бути оприлюднені, – Жуков