Через обстріл на Донбасі один український військовий отримав поранення

01.08.2021 09:46   -

Прес-служба ООС повідомила про те, що в результаті збройної провокації бойовиків на Донбасі дуло поранено українського військовослужбовця.

В результаті обстрілів один військовий зі складу Об’єднаних сил дістав осколкове поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан пораненого – середньої тяжкості. На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь“, – сказано в повідомленні.

Загалом, протягом 31 липня, російсько-терористичні війська здійснили 7 провокацій проти українських сил. Бойовики використовували для обстрілів міномети калібру 82 мм, кулемети, гранатомети різних систем, а також безпілотні літальні апарати.

Неподалік ВОДЯНОГО, що на ПРИАЗОВ’Ї, противник 4 рази обстрілював позиції наших воїнів з мінометів 82-го калібру, автоматичних станкових і підствольних гранатометів, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У напрямку населеного пункту ШУМИ російські найманці вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів. Біля НОВОЛУГАНСЬКОГО ворог відкривав вогонь з підствольних гранатометів. Крім того, на ЛУГАНЩИНІ був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування“, – уточнює прес-служба.

Станом на 7 годину ранку, 1 серпня, зафіксоване одне порушення режиму припинення вогню – біля населеного пункту Авдіївка збройні формування Російської Федерації обстріляли українські позиції з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Бойових втрат серед військових Об’єднаних сил немає.