Церковники відмовилися підтримувати Олександра Вілкула

20.10.2015 15:49   -
Автор:

Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій відмовився в Дніпропетровську агітувати людей на підтримку кандидата в мери міста Олександра Вілкула. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер «Опозиційного блоку» планував використати церкву у своїх політичних цілях. Але люди виступили проти втручання церкви в політику. Спочатку віруючі пікетували резиденцію митрополита в Києво-Печерській Лаврі з закликом не агітувати за Вілкула, а потім в Дніпропетровську представники партій «Самопоміч» та «Наш край» разом з дніпропетровцями організували мітинг, закликавши церковників не йти на поводу політиків, для реалізації виборчих цілей кандидата від «Опозиційного блоку».
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
У свою чергу прес-служба Дніпропетровської єпархії заявила, що церква не буде втручатися в хід виборчої кампанії, оскільки церква має бути поза політикою. Священики закликали політиків і журналістів не очорняти священні діяння. Приїхавши до Дніпропетровська, митрополит Онуфрій освятив верхній храм на честь ікони Божої Матері «Іверська», храмового комплексу житломасиву Північний, після чого в новоосвяченому храмі звершив Божественну літургію.
Під тиском громадськості, план Олександра Вілкула провалився. Бажання прив’язати себе до церкви викликало хвилю нерозуміння і засудження віруючих і самих представників УПЦ МП. Бажання Вілкула використувати церковників у своїх політичних цілях експерти пояснюють просто: лідер «Опозиційного блоку» не впевнений у своїх силах, боїться програти, тому і йде на настільки дивні кроки, підставляючи не тільки себе, а й «першу церковну особу» країни.
Читайте також: Попытка Вилкула привлечь церковников к агитации с треском провалилась, – эксперт