“Це стало переходити межі розумної політичної боротьби” – Геннадій Корбан звинуватив Зеленського у тиску через майбутні вибори

12.08.2020 15:10   -

Відомий дніпровський бізнесмен Геннадій Корбан, що очолює громадську раду при мері Дніпра Борисові Філатові, в інтерв’ю виданню “Букви” звинуватив президента Зеленського і його оточення у тискові, метою якого є зняття кандидатури Філатова із майбутніх місцевих виборів.

Цей тиск, за словами Корбана, проявляється у численних обшуках, які останнім часом прокуратура та СБУ проволдять у Дніпрі, в тому числі – і в помешканні самого Корбана.

Очевидно, Зеленський (більше нікому) дав команду Венедиктовій і Баканову почати потрошити бізнес, який знаходиться біля мене, моїх друзів….Це відбувається постійно, просто зараз це вже зайшло за червоні лінії і стали приходити до людей додому, лякають рідних, дітей. Тому я і написав свій пост, тому що я вважаю, що це стало переходити межі розумної політичної боротьби“, – зауважив Корбан.

За словами Геннадія Корбана, на нього прямо чинять тиск і навіть прямо висували вимоги – зняття кандидатури Філатова на пост мера Дніпра. Зокрема, Корбан заявив, що народний депутат Юрій Кисіль, який нещодавно купив будинок у Володимира Зеленського, у телефонній розмові відверто висунув згадану вимогу.

І в одну з неділь він [нардеп Юрій Кисіль – ред.] мені сам подзвонив і попросив зустрітися. І буквально в прямому сенсі слова – знаєте, це навіть трохи наївно звучало – сказав: «Ми пропонуємо, щоб Філатов не брав участі у виборах». Уявляєте собі таке?“.

На думку Корбана, такі методи політичного тиску в демократичній країні є неприпустимими, а подібні пропозиції швидше нагадують шантаж. Саме відмова зняти кандидатуру Філатова, за словами Корбана, є причиною масових обшуків.

Я сказав, що це дуже наївна пропозиція, навіть звучить по-дитячому. Якось навіть не солідно, щоб з вуст народного депутата звучали такі слова. Адже це політична боротьба і це нормально. Ми ж, слава Богу, не в Білорусі живемо. Тому я не зовсім розумію такі пропозиції. На що він мені відповів, що «якщо так, то ви повинні розуміти, що у вас буде маса проблем, пов’язаних з порушенням кримінальних справ». І ось ці проблеми стали наростати“, – сказав Геннадій Корбан.