“Будинок Брежнєва” намагаються продати попри статус пам’ятки архітектури

02.01.2021 20:54   -

98 мільйонів гривень за “будинок Брежнєва”. ПриватБанк знову вирішив продати пам’ятку архітектури. Адже представники держабанку не визнають цього статусу будівлі, яка їм належить.

Будинок зведено ще до революції, він один з небагатьох, який уцілив під час Другої світової війни.

Будинок на Крутогірному узвозі, 1 у Дніпрі – культурна пам’ятка місцевого значення. Але Приватбанк цього не визнає і не хоче підписувати охоронний договір. Більш того, має намір продати будинок, в якому жив Леонід Брежнєв та інші партійні діячі радянської епохи.

Експерт з нерухомості каже, що, якщо на місці особняка виросте новобуд, ціна квадратного метра там буде стартувати від 2 тис. доларів.

У Дніпрі залишилося близько 100 історичних будівель, буквально в кількох метрах нижче від цього проблемного об’єкту, руйнується останній дерев’яний будинок у Дніпрі. Якщо дніпряни будуть байдужими до збереження історичних пам’яток, то незабаром ми опинимося в місті без історії та власного обличчя. Тільки спільними зусиллями городян і місцевої влади, яку ми обрали, нам вдасться збудувати справжнє українське гарне, комфортне та цікаве місто з унікальним самобутнім духом.