Борис Філатов зустрівся з Послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен

04.10.2019 16:45   -
Автор:

4 жовтня міський голова Дніпра Борис Філатов провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузен, а також Генеральним консулом ФРН в Україні Штефаном Кайлем, повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу міськради.
«Радий вітати на дніпровській землі, у нашому чудовому місті. Насамперед вітаю вас із Днем німецької єдності, котрий ви святкували напередодні. Ми раді, що німецька громада у Дніпрі має дуже активну позицію. Ми багато спілкуємося, є чимало спільних проєктів. Є багато можливостей, щоб підсилювати ділові та муніципальні стосунки», – зазначив Борис Філатов.

Так, однією із наймасштабніших спільних програм мерії та згаданої громади є QR-гід «німецьким» Дніпром. Маршрут включає 16 будівель міста, проєкти яких розробили німецькі архітектори. Додаток дозволяє зокрема самостійно пройтися Дніпром та дізнатися детальну історію цих об’єктів. Міська рада також має партнерство з експертами Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ).
Зі свого боку пані посол висловила зацікавленість розвитком і змінами, котрі відбулися у Дніпрі за останні чотири роки.
«Дякую, що ми сьогодні можемо зустрітися. У нас новий консул пан Штефан Кайль. Загалом мені цікаво, як нині живе Дніпро. Адже ви все ж таки прифронтовий регіон України», – повідомила Анка Фельдгузен.